Höj och sänkbart skrivbord

Jag tycker att ett höj och sänkbart skrivbord borde vara alla anställdas rättighet. När jag började arbeta på kontor satt jag vid ett vanligt skrivbord utan några möjligheter att ställa mig upp eller ändra min position, så jag fick väldigt ont i både ländryggen och mina axlar. Arbetet var väldigt monotont med mycket ”musrörelser” och kontorsstolen var absolut inte anpassad att sitta på åtta timmar om dagen. Den gick knappt att justera vilket också innebar att det var svårt för mig att ändra position eller att försöka få till ett bra ”avstånd” mellan stol och skrivbord. För det mesta kunde jag inte lägga armarna på skrivbordet utan fick sitta med dom lite i luften vilket bidrog till både musarm och värk i axlarna.

höj och sänkbara skrivbord hos Gerdmans

Justerbart skrivbord – räddningen

En del som arbetar på kontor har inga problem med värk och stillasittande och det är ju väldigt bra för dom. Kanske passar just den stolen och skrivbordet till deras kroppstyp eller så är det antalet musrörelser i timmen som skiljer sig åt. Det är klart att håller du ständigt på att klicka med musen och flytta runt den så kommer problemen som ett brev på posten. För mig var räddningen på mina ryggproblem att jag efter mycket tjatande och sjukskrivning fick ett höj och sänkbart skrivbord.

Höj och sänkbart bord ingen självklarhet

En del arbetsgivare verkar ha fått upp ögonen för detta statiska kontorsarbete som medför så mycket problem för många, medan andra snålar in på kostnaden vid inköp av kontorsutrustning och möbler. Jag är helt övertygad om att dessa arbetsgivare kommer att få betala tillbaka för den snålheten i form av fler sjukskrivningar och personal som vantrivs. Ett höj och sänkbart skrivbord är definitivt värt att satsa på om man som arbetsgivare är rädd om sina anställda och vill att dom ska må bra och trivas på jobbet.