Jakt – Numera en hobby för alla

Som jaktintresserad kvinna har jag i många år känt att jakt egentligen inte är för mig utan det är en hobby enbart för män. Mycket har att göra med det förgångna, att männen förr i tiden var de som var ute och jagade medan kvinnan var hemma och tog hand om hushållet. Det är något som har hängt i länge och därmed har utbudet av just jaktkläder inte varit toppen för oss kvinnor. Men det har hänt någonting med åren och det känns bättre och bättre för varje år som går. Tack och lov för utvecklingen och det moderna samhället!

Jaktbyxor med alla viktiga funktioner

Inför denna hösts jaktsäsong har jag införskaffat en helt ny outfit. Jag har lämnat dom gröna gamla brallorna bakom mig och införskaffat mig ett par rosa jaktbyxor. Ja, ni läste rätt! Ett par rosa kamouflerade jaktbyxor, eller friluftsbyxor om man hellre kallar det så, som har alla funktioner jag letar efter med just ett par sådana byxor. De transporterar bort fukt från kroppen, och skyddar mot väta samtidigt som vissa partier såsom fickorna är tillverkade i ett material som värmer lite extra under dessa kalla höstdagar.

Både varm, säker och snygg i mina nya jaktbyxor

Det jag gillade lite extra med dessa jaktbyxor är att det är bra med fickor men allra mest att det är en kort bit av resår i midjan som gör att byxorna blir så där följsamma och sköna att bära under alla timmar man är ute i skogen eller sitter på span i älgtornet. Jag älskar att det kommit ett så pass stort sortiment av kvinnliga jaktkläder som får oss att känna att jakt är en hobby för alla, oavsett kön. I höst kommer jag känna mig både varm, säker och snygg i mina nya rosa jaktbyxor vilket jag verkligen ser fram emot.