Idag pratar vi belysning

Jag är just nu inne i ett projekt där vi ska lämna ett inredningsförslag till Nordiska Textilakademin, en yrkeshögskola i Borås som jobbar med utbildningar som ska leda till jobb. Det finns lite olika inriktningar man kan läsa så som designer, inköpare och säljare och de sitter i fantastiska lokaler på Textil Fashion Center. Min uppgift är att rusta upp just deras del i lokalen där man vill ha en viss anda som andas nytänk, framtid, textil och framförallt som kan bli en mötesplats för alla typer av människor i branschen. Något som dem klagat på vid varje möte är belysningen och därför tänkte jag idag dela med mig av en helt fantastisk grej som Lyson är experter på, nämligen Xenonlampor

Xenonlampor är det nya svarta

Ja men pratar vi modebransch så kan man beskriva xenonlampor som det nya svarta. Det är nämligen fasurladdningslampor som har ett ljusflöde med 3–4 gånger högre kapaciteter jämfört med halogen och både når längre och kan ge ett bredare ljus. Man kan använda dessa i flera typer av situationer, vanligtvis kanske inte är i vanliga lokaler. Men för att matcha gamla industrilokaler och den känslan som Nordiska Textilakademin vill förmedla så känner jag mig skyldig att presentera detta som ett alternativ. Jag är stolt att Lyson har presenterat dessa xenonlampor och berättar mer om dem på sin hemsida och jag hoppas bara att Nordiska textilakademin nappar.

 

Det är spännande att jobba med projekt där man ska leverera något till en kund som inte ens vet riktigt vad dem beställt. Jag är taggad på att presentera förslaget och jag hoppas att belysning är just något som jag kommer sätta riktigt bra. Snälla tänk en tanke på mig nästa onsdag när jag håller pitchen så hoppas vi att detta blir total succé!