Slipp onödiga verkstadskostnader – gör det själv istället

Att lämna in bilen på verkstaden vet vi alla kan bli ganska kostsamt. Jag slutade lämna in min bil för minsta lilla grej för ganska många år sedan nu och har med tiden utvecklat ett intresse för att meka med bilen på egen hand. Det behöver heller inte vara någonting som är fel med bilen för att man fixa med den på egen hand, utan kanske bara något man vill snygga till eller förändra. Det finns otroligt mycket bra reservdelar på marknaden till bra priser. Det finns också väldigt mycket guider och tips att finna på nätet till hur man löser olika problem själv med sin bil. Jag skulle råda alla till att göra lite research på nätet innan man väljer att lämna in sin bil för att se om det är någonting man kan fixa själv. Och vill man bara göra om bilen så är det ju bara att testa sig fram, det har i alla fall jag gjort och lyckats väldigt bra med.

Enormt utbud av BMW reservdelar

För egen del har jag precis gjort en ny beställning av BMW reservdelar till min BMW E46 som ska få sig en liten renovering nu lagom till hösten. Utbudet av BMW reservdelar är enormt och det kan ofta kännas som att man går vilse i en djungel bland alla produkter men det brukar gå rätt bra att hitta det man söker genom att använda guider eller sökfält i menyn. Min gamla trotjänare skall i alla fall få ett nytt turbosystem, nya bromsar, nytt tändstift och en ny växelspak. Det är något ja inte haft tid med att fixa över sommaren men nu när hösten är kommen och allt annat lugnat ner sig, har jag tid till att hänga i garaget lite mer.

Känn dig tryggare på vägarna med bra ljus

Något jag kan tipsa om nu är inför den mörka tiden på året är att beställa hem nya lampor och extra bra ljus till bilen så att man känner sig tryggare på vägarna. Det var något jag fixade på min bil förra året vid den här tiden och det är nog det bästa jag har gjort, speciellt med tanke på att jag bor ute i skogen och vägarna hit inte är upplysta hela vägen. Mitt tips är det helt enkelt att se sig omkring på nätet efter tips och guider på hur du kan lösa saker och ting själv genom att köpa egna reservdelar, och spara in antagligen tusentals kronor på annars verkstadskostnader.