Integrering med stöd för flertalet olika formatstandarder

Går ert företag precis som många andra i tankarna om att digitalisera och förbättra arbetsprocesser genom integrering för att ligga i framkant och effektivisera ert arbete? Detta kan vara en klurig process att ta tag i när man kanske inte riktigt vet hur man skall gå till väga. Men ni kan vara helt lugna. På vårt företag stod vi för några månader sedan inför samma resa och hamnade till slut rätt hos ett företag som kunde hjälpa oss med den absolut bästa integrationslösningen för oss.

De vanligaste formatstandarderna

Vad man även kräver är att integrationen har ett komplett stöd vad gäller olika formatstandarder och för er elektroniska kommunikation. Bland de vanligaste hittar man bland annat Sve, EHF, Peppol, X12, EDIFACT och UBL, men det finns såklart fler därtill. Ni kanske redan har kunskap kring dessa men för att ge lite snabb info kring några av dem vill jag främst nämna just Peppol och EHF. Till Peppol kan alla ansluta sig då det är ett öppet nätverk och det krävs endast ett ID som därefter ger tillgång till hela nätverket, vilket förenklar kopplingen mellan företaget, kunderna och leverantörer genom att enkelt informera om vilka meddelandetyper just ni kan hantera.

Standarder som gemensamt bygger på XML och UBL-baserade meddelanden

Arbetar ni på ett företag som hanterar fakturor till statliga norska företag? Då är standardformatet EHF ett krav eftersom det är det som är just formatstandard i Norge. EHF är även kompatibelt tillsammans med Peppol då dessa standarder bygger på XML och UBL-baserade meddelanden.
Som sagt, det finns ett gäng formatstandarder som behöver ha komplett stöd vid integrationen och det finns riktigt bra lösningar för just detta.