Allt för att säkra din släpvagn

När du ska köpa dig en släpvagn, en biltransporttrailer, en hästtralier eller kanske en maskintrailer eller husvagn så är det viktigt att se över att det finns ett stödben. Detta för att helt enkelt kunna se till att du kan ställa ned kärran på ett säkert sätt och framför allt inte skada det som är i trailern – oavsett vad det är du lastat. Utan stödben så blir det med andra ord som så att trailern inte kan stå rakt och på så vis kan det bli farligt när man väl står still och ska lasta av.

Stödben är inte det vanligaste man pratar om så här specifikt eftersom det oftast finns på de allra flesta trailers när man köper dem. Däremot gjorde jag en tabbe häromdagen och köpte en utan stödben vilket gjorde att jag direkt fick kontakta Valeryds som fick hjälpa mig med stödbenet. Dem beställde direkt hem vad jag behövde och på så vis var detta ett problem som löst sig relativt snabbt. Däremot kan jag tänka mig att det hade varit svårare om man inte hade så bra koll på Valeryds men dessutom inte att man verkligen behöver stödbenet till något. Det är inte bara en funktion för skojs skull om man säger så 🙂

Stödben till folket

Ja, men efter det blev jag lite av en ambassadör för stödben eftersom jag gått på niten en gång. Vi behöver prata mer stödben med folket så man vet vad man kollar efter när man köper trailers, kanske framför allt begagnat. Det är kul att dessutom veta att man är safe, har en trailer – oavsett form och färg och syfte – som är säkrad med ett stödben gör det hela väldigt mycket lättsammare. Gå in via valeryd.se för att läsa mer om vilket stödben du behöver! d